De Algemene Voedsel in Spanje

Ontbijt:

In de ochtend begint het eten in Spanje al meteen met 2 keer het ontbijt. Spanjaarden beginnen thuis of onderweg naar hun werk met hun ontbijt. Thuis nemen ze een kop koffie met melk en een stuk brood of een aantal cakejes. Sommige Spanjaarden stoppen onderweg naar hun werk bij een bar, om daar een koffie met een croissant te gaan eten als ontbijt.

Dan, aan het eind van de ochtend beginnen de Spanjaarden aan het tweede deel van hun ontbijt de “almuerzo”. Dit 2e deel bestaat meestal uit een tortilla, een omelet of een stuk stokbrood met beleg.

Lunch:In de middag wordt er begonnen aan wat in Spanje de belangrijkste maaltijd van de dag is. Omdat de Spanjaarden aan het eind van de ochtend nog ontbijten, lunchen ze erg laat. ‘s Middags lunchen zij pas tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de lunch wordt er warm en vooral veel gegeten. De lunch bestaat uiteraard uit typisch Spaanse gerechten en bestaat hier uit een uitgebreid voorgerecht en uitgebreid hoofdgerecht. Het voorgerecht bestaat vaak uit een maaltijdsalade of een goed gevulde soep. Het hoofdgerecht is een vis- of vleesgerecht met verschillende bijgerechten die één voor één geserveerd worden. Die bijgerechten kunnen bestaan uit een rijstgerecht en/of een salade. Dan is er nog het nagerecht. Dit bestaat vaak uit fruit, een cakeje of een Spaanse flan, een soort pudding. De lunch is dus echt een toonvoorbeeld van typisch Spaans eten.

Avondeten:

Dan is het pas rond 22.00 uur tijd voor het avondeten. Dit diner is niet zo uitgebreid en zo veel als de lunch, maar het is wel weer een gezellig samenkomen van familie en/of vrienden met lekker eten en drinken. Dit diner duurt tot ongeveer 24.00 uur. het bestaat uit een lekkere salade of sandwiches. Maar ook typisch Spaans eten, in de vorm van verschillende Spaanse hapjes zoals Tapas kan dan weer op tafel komen.